torstai 4. heinäkuuta 2013

Tallinnassa

Tallinna, Tallinna, Tallinna... voi Tallinna. Kaikki ketkä ovat käyneet tietävät mitä tarkoitan.
Rakastan Eestiä, synnyinmaatani ja varsinkin Tallinnaa. Jos en asuisi Helsingissä asuisin varmasti Tallinnassa! Meidän loma on alkanut upeasti! :) Viime sunnuntaina heräsimme 5:20 ja 7:30 olimme jo matkalla Tallinnaan. Perille päästyämme päätimme hetken nukkua ja levätä, olihan kello vasta 9:00 aamulla. Muutaman tunnin päästä lähdimme sitten liikkeelle. Ajoimme ensin Rocca al mare ostoskeskukseen shoppailemaan. Garo löysi heti 3 paria kenkiä, alle puolessa tunnissa. Itselleni shoppailu tuotti hieman vaikeuksia.. ja koska en halunnut lähteä ostoskeskuksesta ilman tuomisia ostin väkisin sandaalit joita nyt olen myöhemmin salaa inhonnut.

Ostarista suuntasimme vanhaan kaupunkiin jossa kävimme syömässä ja kiertelemässä pieniä putiikkeja.
Tallinnassa tarvii harvoin pettyä ruoan makuun tai hintaan, söin aivan uskomattoman hyvää tomaatti savujuusto keittoa NAM <3 Ennen kuin ruokamme tuli pöytään tarjoilija neito kantoi pöytäämme tarjottimen missä oli 4 lasia ja vesikannu, selitin juuri jotain suurin elein enkä ollenkaan huomannut takanani olevaa tarjoilijaa ja huitaisin kädelläni suoraan päin tarjotinta!! Onneksi Tompalla oli kissamaisen nopeat refleksit ja nappasi tarjottimesta sekä kannusta kiinni, minäkin sain tuurilla yhden laseista kiinni, mitään ei särkynyt eikä ketään sattunut, onneksi.. hieman kyllä nolotti kun sama tarjoilija toi myöhemmin viinipullomme ja ruokamme jolloin muut aina käskivät mun varomaan naista...
tarjoilija vaan nauroi.. haa haa kaverit.














Loppuillasta mentiin vielä Radisson SAS:in ylimpään kerrokseen missä oli drinksubaari.
Näkymät oli aivan tajuttoman kauniit kun aurinko heijastui korkeisiin lasirakennuksiin ja laski sitten lopulta mereen. Tilattiin kaikki yhdet drinksut ja jokainen otti jotain erilaista.
Garo otti mansikkamargaritan, Tomppa irishcoffeen, Villem pinacoladan ja mä otin orgasmin :D
Siihen oli hyvä päättää päivä <3
Viihdyttiin korkeuksissa noin tunnin verran, sitten tuli liian kylmä ja päätettiin lähteä kämpille nukkumaan. :)









Aamulla herättiin aika aikaisin ja laitettiin tavarat kokoon, käytiin suihkussa ja lähdettiin keskustaan aamupalalle. Mentiin mun ja Villemin lemppari paikkaan, Kaubamajan Aura Cafeen.
Tilasin lohisalaatin.. mmm <3
Aamupalan jälkeen lähdettiin sitten ajamaan kohti Pärnua!

Täällä on ollut ihan huippua, mutta siitä lisää myöhemmin :)




Ihanaa vkloppua kaikille!
xo <3

Meil on ainaki tiedossa huomenna bileet rannalla :P
Mitäs suunnitelmia teillä on vklopulle? :)




Kelis - 4th of July (fireworks)

HAPPY 4TH OF JULY EVERYONE! :)

15 kommenttia:

  1. Olin itse samaan aikaan Tallinnassa juuri lähdössä takaisin Suomeen. Taisinkin nähdä teidän siellä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai olit! Olisit tullu morjenstaa :) Oliko kiva reissu?

      Poista
  2. Juu oli kiva reissu! :)Oltiin mun sukulaisten luona keski-virossa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva! :) Missäpäin siellä? Itse tulin juuri keski-eestistä, Põltsamaalta :) Nyt taas täällä Tallinnassa :p

      Poista
    2. Suurin osa sukulaisista asuu sellasessa paikassa ku Rapla! Siellä me aika paljon vietetää aikaa kesäisin!:)

      Poista
    3. Hei mä tiedän Raplan! :) Eesti, eesti, sinne kaipaan perkeleesti :D Ei mut ihana maa <3

      Poista
  3. Tuttuja maisemia, viime lauantaina palasin muutaman päivän Tallinnan reissulta, oli huippua (: Kierreltiin paljon kaupunkia ja minua jäi kaivelemaan yhden rakennuksen historia, jos tiedät missä Tallink express hotelli on, niin sen vieressä oleva aukiomainen rakennus/halli, jonka päälle pystyi kävelemään pitkiä portaita pitkin, mikä se on ollut?? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ihanaa! :) <3 Tiedän kyllä rakennuksen, se on vanha amfiteatteri. Wikipediasta löysin tarkempaa tietoa :)http://fi.wikipedia.org/wiki/Linnahall Mutta siis paikan nimi on Linnahall.

      Poista
  4. Moikka ! Haluisin kysellä tallinan shoppailupaikoista, ikinä en oo tallinnassa ollut niin mistä löytäisin parhaat kaupat ? mm. New yorker, terranova, bershka , pull & bear jne ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Google on kaveri ;)

      Poista
    2. yees googlesta löytyy hyvin myös :) Mun lempi ostospaikat siellä on Kristiine keskus, Rocca al mare, Viru keskus ja Kauba maja. Eli ne on kaikki ostoskeskuksia Eestissä :) Myös ihania pieniä putiikkeja löytyy vanhan kaupungin sydämestä :) Kivaa reissua!

      Poista
  5. Kiitos hyvästä blogista..oon tässä nyt kolmena iltana lukenu sun koko blogin läpi :D vähän useammin vois vielä kirjotuksia tulla ;)..itse kun olen myöskin kova shoppailija niin ois hauska nähdä postauksessa enempi mitä kaikkea oot ostellu..Tallinnasta ja Suomesta ylipäätään :) ! Ja blogikirppiksenkin voisit joskus järkätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eikä oot ihana! <3 :) Joo voisin kyllä enemmän paneutua blogib puolelle, välillä vaan tuntuu ettei ole millään aikaa kun elämä on niin hektistä työn ja muiden asioiden keskellä. Onneksi syksyä kohden meno rauhottuu niin että ehdin ottaa useammin koneen käteen ja tehdä tätä blogia :) Nytkin olen ollut jo 8 päivää putkeen töissä ja iltaisin olen niin naatti että laitan vaan telkun päälle ja nukahdan :D Mutta tulossa on siis:
      Pärnu postaus, Põltsamaa postaus ja tietenkin shoppailu postaus! ;) Ja enemmän on tulossa asu ja muotijuttuja :) Blogikirppis on tulossa ennen talvea :) Kiitos ihanasta kommentista, arvostan paljon:)

      Poista
  6. Tallinnassa on se kiva puoli, että sieltä löytyy kivasti sellaisia kauppoja mitä ei Suomessa ole. Toki olisi kiva jos ne Suomenkin puolella olisi, mutta kiva toisinaan lähteä vähän reissuunkin sen takia että löytyy kivoja kauppoja.

    Ja vaikka kyseiset kaupat Suomeen tuliskin, ne tulee yleensä Helsinkiin tai johonkin muualle kauas, mistä ei kuitenkaan hirveästi itselle hyötyä olisi :D.

    Tukholmassa oon käynyt myös muutamissa kaupoissa joita ei Suomesta löydy, mutta nyt niistä on kuitenkin ainakin joitain tännekin päin rantautunut, ainakin BikBok tai Monki, mutta ne on tosiaan aika kaukana omasta asuinpaikastani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan totta että on kiva lähteä shoppailemaan vähän jonnekkin muuallekkin kuin sinne oman kaupungin keskustaan! Itse tykkään juuri siitä että löytyy vaatteita ja kenkiä mitä ei sitten muilla täällä helsingissä ole, ainakaan omassa kaveripiirissä. Täällä joka toinen kantaa päällään joko gina tai H&M :D BikBokista en ole vielä löytänyt omaan tyyliin oikeastaan mitään :/ yhden koulukorun löysin mutta sekin maksoi 30€ joka on mielestäni ihan liikaa rihkamasta! Tekis mieli ihan hirveesti lähtee Tukholmaan shoppailemaan! <3 Ehkä sun pitäis lähteä mukaan! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :) <3

Hae tästä blogista