keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Vanhempi aamu

Aamulla herätessäni, heti silmäni avattua tiedostin karun totuuden, tänään oli syntymäpäiväni.
Täyttäisin 27 vuotta ja tähän ikään mennessä minulta odotettaisiin jo tiettyjä asioita, ja kun niitä ei ole kummastellaan ja osoitetaan sormella sanoen; "Miksi sinä olet vieläkin noin lapsellinen?"Olen miettinyt tätä tuhat kertaa, mikä tekee ihmisestä aikuisen, tai että tekevätkö jotkut tietyt asiat ihmisestä lapsellisen? Jälkimmäiseen mielipiteeni on että EI, ei ole asioita jotka tekevät ihmisestä lapsellisen, koko sana lapsellinen on mielestäni tyhmä ja alentava. Tietenkin on olemassa aikuisia miehiä ja naisia jotka saavat mielihyvää siitä että kävelevät yhä vaipoissa tai ympäröivät itsensä lasten leluilla, mutta se on jo täysin eri asia, siinä on jo kyse mielenterveysongelmista tai jostain muusta mikä ei liity ollenkaan siihen mistä minä puhun.

Olen itse henkilökohtaisesti kuullut tätä hyvin usein, koko elämäni läpi. "Oletpas sinä lapsellinen kun tykkäät katsoa piirrettyjä." Tai että miksi sulla on tätä tai tuota, miksi teet näin ja noin, oletpas lapsellinen ihminen! EN YMMÄRRÄ tätä käsitettä ollenkaan! Miksi en saisi tykätä tietyistä asioista jos se tekee minut onnelliseksi? Miksi en saisi ilostua jostain jos mieleni tosiaan ilostuu siitä?
Miksi minun pitäisi mukautua ja sopia juuri tuohon yhteiskunnan mielimään muottiin, siksi että suurin osa ihmisistä tekee näin tai noin on sitten minunkin toimittava niin? EI EI EI!
Miksi minun pitäisi olla juuri sellainen kuin sinä haluat, eikö minulla ole oikeus olla juuri sellainen kuin minä olen?

Olen luonteeltani hyvin iloinen ja pelleilevä tyyppi, työporukassakin taidan olla se toimiston pelle, mutta se ei häiritse minua, se ei tee minusta yhtään huonompaa työntekijää, siskoa, tyttöystävää, kaveria tai tytärtä, se että näen asiat eri tavalla, löydän niistä hauskuutta ja rakastan saada ihmiset hymyilemään ja nauramaan! :) Se on osa minun persoonaani eikä se tule muuttumaan vaikka kuinka vanhaksi tulisin, se on aina osa minua. Elämäni muuttuu vuosi vuodelta ja tuo mukanaan erilaisia uusia haasteita jotka kasvattavat minua ihmisenä, jotka tekevät minusta vahvemman kuin eilen. Jonain päivänä olen vaimo ja äiti ja silloin elämääni kuuluu kaikki se mitä se tuo mukanaan, mutta tänä päivänä minä olen vielä tämä henkilö joka naurattaa töissä työkavereitaan, kirjoittaa blogia, rakastaa eläimiään, matkustelee poikaystävänsä kanssa, käy ystävien kanssa ulkona ja asuu maailman parhaimman kämppiksen äitinsä kanssa <3.

Ensi vuonna olen taas vuoden vanhempi ja silloin kaikki voi olla jo ihan toisin kuin tänään.
Kiitos kaikille rakkaille ihmisille ketkä tekivät viime vuodesta niin rakkaan ja kiitos kaikille blogin lukijoille jotka olette pysyneet mukana tähän saakka! :) <3

Tämän kirjoituksen tarkoituksena oli enemmänkin avata omaa mieltä teille ja saada aikaan keskustelua asian tiimoilta. Tuntuu hyvältä purkaa mietteitä "paperille", olo on heti sata kertaa kevyempi, eikä ikäkriisikään tunnu enää niin pahalta. ;)Nyt jätän tämän kirjoituksen sulamaan tähän ja menen suihkuun, sillä mulla oli sata ja yks asiaa hoidettavana ennen lauantaisia syntymäpäivä bileitä! Teemaksi tuli American style houseparty jossa teemaa kunnioittaen juodaan olutta tietenkin punaisista bilekupeista (red cups) ja pelataan beer pongia!


Nyt sanon moi ja heissulivei! Hauskaa keskiviikkoa kaikille! :) xo <3
Connie Britton - Stronger Than Me.
<312 kommenttia:

 1. Oon huomannut että toi pätee erityisesti Suomeen että jos poikkeaa siitä normista mitenkään niin heti ollaan arvostelemassa ja inhoan sitä yli kaiken. Vaikka kuinka olis välittämättä niin kyllä se silti aina tuntuu jossain ettei mukamas kelpaa sellaisena kun on. Oikein hyvää syntymäpäivää! :)

  Emmi L.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, suomalainen kansa on siitä kovin outo että täällä pitää aikuistua niin nopeasti. Jo 18 vuotiaana muutetaan pois kotoa, ja ala-aste ikäisillä on kännykät ja meikkiä naamassa. Yhteiskunnnan paine on niin kova, on pakko olla samanlainen kuin muut, muuten ei sovi joukkoon ja joutuu silmätikuksi :S

   Itse annan erilaisuuteni loistaa ja pidän sitä parhaani osana itseäni :)

   Kiitos paljon onnen toivotuksista :) <3

   Poista
 2. Voi kun kauniita kuvia susta, ihana varsinkin toi eka! Oikeen tollanen hello-I'm-this-very-chic-27year-old -kuva ;) Hyvää synttäriä vielä :)

  VastaaPoista
 3. Voi kun sie oot aina niin söötti!! :) Ja hirmu hyvää synttäriä kaunokainen<3

  VastaaPoista
 4. Jeee niin samaistun tähän tekstiin. Itekki kaksseiska kesäl ja äiti kämppiksenä ahhaha ja oon kuullu "aikuisilta" niiiin paljon, jopa välit vähän tulehtunut koska aikuiset :DDD tai en käsitä mikä oikeus käyttää alentavasti nimenomaa lapsellista lapsellinen... muut hei me pärjätään just tälläisenä. High five!!!

  S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha ihana oot! Ei se minusta ikää katso jos viihtyy äitinsä kanssa, musta erittäin hienoa jos on niin vahvat ja hyvät välit vanhempiinsa :) Kaikki tekee kuin itse parhaaksi näkevät, ei kukaan ole oikeutettu sanelemaan mikä minun elämässä on väärin ja mikä oikein. Ei kukaan tiedä toisen ihmisen asioita perin pohjin ja mitä kaikkea muuta tiettyihin päätöksiin liittyy. En näe mitään pahaa koko hommassa joten en jaksa välittää niistä ilkeistä kommenteista vaan jatkan positiivisena eteenpäin :) high five! <3

   Poista
 5. Oot niin kaunis <3 Ja hyvä elämänasenne!!

  VastaaPoista
 6. Tuntuu, että ne ihmiset jotka sanoo toisia lapsellisiksi, on itse lapsellisia ihan muissa asioissa. Kaikissa ihmisissä on varmaan jotain "lapsellisia" piirteitä. Joskus joidenkin ihmisten kannattaisi miettiä onko itsessä joku sellainen piirre ennen kuin alkaa valittaa niistä muille :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha näin on! ;) En siltikään ymmärrä koko käsitettä lapsellisuus..? Musta ne asiat mitkä tekevät ihmisen onnelliseksi on hyviä juttuja, ei mikään tässä elämässä ole niin tärkeää kuin olla onnellinen. Onnellisuuskin on oikeastaan vaan mielentila eikä pysyvä olotila. Erään viisaan naisen sanoja lainaten; " Olen onnellinen joka päivä, en välttämättä koko päivän, mutta kyllä olen onnellinen joka päivä." <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! :) <3

Hae tästä blogista