tiistai 30. heinäkuuta 2013

PÄRNU!

Olen näköjään todella hyvä tekemään näitä katoamistemppuja.. murr. Välillä ei vaan tee mieli kirjoittaa, ei sitten yhtään ja mitä enemmän ajattelen sitä että täytyy tehdä uusi postaus sitä enemmän siirrän sitä tuonnemmaksi. Tänään olen pitkästä aikaa arkivapaalla ja päätin ottaa itseäni niskasta kiinni.

Kesäloma tuli ja meni.. tai no ainakin puolet siitä! Onhan mulla jäljellä vielä 2 viikkoa elokuun viimeisestä viikosta syyskuun ensimmäiseen. Katsotaan mitä silloin keksitään, ehkä ulkomaille.. who knows.. mutta nyt siitä Pärnusta!

Pärnussa viihdyttiin siis viikon verran ja tällä kertaa en ole jakanut kuvia osiin vaan ne on kaikki yhtenä sekamelskana! Meillä oli niin upea ja hauska viikko että aina ei edes muistanut tai ehtinyt ottaa kuvia, saatika järjestellä niitä, mutta kuvista saa varmasti käsityksen millainen reissu meillä oli :)












Vuokrattiin talo aika läheltä rantaa ja keskustaankin oli vain muutama kilometri, aika täydellinen sijainti! Pärnusta löytyy tosi paljon vuokrattavia taloja ja mökkejä, joka on aika kätevää jos lähtee isommalla porukalla reissuun.
Kulkeminenkin oli paljon helpompaa ja hauskempaa kun vuokrattiin 5 päiväksi pyörät, en edes muistanut kuinka hauskaa pyöräileminen olikaan :)



Tässä mä jortsaan :D


















Illalla tuli pikkaisen vilpoisampaa uinnin jälkeen, varsinkin kun veti tuon jäätelöannoksen! ;P




Myöhemmin vielä samana iltana käytiin armenialaisessa ravintolassa syömässä saslõkk lihaa paistettujen perunoiden kera. Tulee nytkin vesi kielelle kun katsoo ja muistelee tuon annoksen makua NAM! :P


Seuraavana päivänä meitä helli helle AAah!
<3 Kylmä vesimeloni bacardi oli päivän juoma! <3












Suurimmaksi osaksi me vaan hengailtiin rannalla, lähdettiin aamulla ja lähdettiin vasta iltapäivällä kun nälkä yllätti. Pärnun keskustassa oli paljon ihania ruokapaikkoja, varsinkin vanhassa kaupungissa. Mahan sai täyteen noin 10€ ja siihen sisältyi kunnon ateria + juoma, joten kallista siellä ei ainakaan ollut. Päivällä lämpö kohosi noin +30 asteen tienoille joten kylmäkään eil ollut :D

Iltaisin me sitten yleensä lähdettiin rannalle tai keskustaan jortsaamaan :D
iltakamat päälle ja menoks!














Yöllä me nähtiin rantakäärme ja Villem ja Tom halus sitten ottaa sen käteen ja munkin oli ihan pakko päästä koskemaan sen suomuista peitettä, samaan aikaan Garo kiljui kauempana että älkää nyt jumalauta koskeko siihen, se voi vaikka purra teitä!
Ja me kolme vain naurettiin ja tutkittiin kärmestä. Sitten kärmes sanoi hei hei ja suhahti takaisin kotiinsa pensaaseen :D Oli ihan jännä päätös sille illalle, vaikka seuraavana päivänä ajatus käärmeestä rantapyyhkeen alla alkoi kummittelemaan mieltä... onneksi kärmes pysyi poissa näkyvistä.



Mun mielestä eestissä oli paljon hauskempia noi CocaCola pullojen tekstit!
Kaikista pulloista en kuvia ottanut mutta mulla oli myös semmoisia kuin; Kiisu, Armas, Kaido..yms :D





Naapuripihan ihana vanha koira :)









Garon kantapäät kävi kauneusleikkauksessa.
Taideteoksen nimi on: Kuumat kummut <3



Biitsin jälkeen taas syömään, mun lemppari hetket!
Eestissä on aivan tajuttoman hyvää ruokaa, ainakin omaan makuun <3









Pärnussa vietettiin jonkinlaisia rantafestareita tuona vkloppuna joten päästiin nauttimaan siitäkin :)
Päivällä rannalla oli kaikenlaista ohjelmaa, rantafutiksesta live esiintymisiin ja wind surffing skaboihin.
Lauantai iltana ranta täyttyi nuorista juhlioista kun eräs rantabaari järjesti ihan mielettömät bileet biitsillä! Bileissä oli ilotulitusta, paljon musiikkia ja esiintyjiä, kaukaisin esiintyjä oli Afrikasta, ihan mieletön laulaja! Veti ihan täydellisiä cover biisejä kaikilta tunnetuilta artisteilta, esim Kings of Leon - sexes on fire! Itse tapahtumasta en saanut kuvia kun jätin kameran asunnolle...tietenkin.. mur :/











Rannalla näkyi pelkkiä variksia koska kaikki lokit majailivat keskustassa :D














Eräs Eestiläinen rock bändi, hauskoja hemmoja! :)






Vikana päivänä käytiin Villemin kanssa paikallisessa kylpylässä joka on muuten Eestin suurin vesipuisto!
Meillä oli ihan älyttömän hauskaa kun polskittiin erilaisissa altaissa ja villissä virrassa, joka on muuten 1000 kertaa parempi kuin Serenassa ;D

Ilta menikin sitten aika haikeissa tunnelmissa kun pakattiin kamoja ja valmistauduttiin seuraavan aamun automatkaan. Onneksi meidän Eestin reissu ei loppunut vielä siihen vaan luvassa oli vielä Põltsamaa sekä uudestaan Tallinna, niistä lisää myöhemmin :)


Sellaista oli Pärnussa!
Aivan ihanaa upeaa mahtavaa ja parasta!
Jos tulee mieleen kysymyksiä itse paikasta tai vaikka vaan meidän lomasta nii antaakaas paukkua, vastailen ilomielin :)


Ihanaa viikkoa kaikille!
xo <3




Coldplay - Paradise

14 kommenttia:

  1. Vau, upeat maisemat! Mitä kautta vuokrasitte talon ja mikä oli hintaluokka? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä aivan upea paikka :) Googletettiin vuokrattavat talot/asunnot Pärnu. Aika helposti löytää netin kautta :) En muista tarkkaa sivustoa mistä itse vuokrattiin mutta niitäkin on aika monta mistä voi vuokrata :)

      Poista
  2. Hui kuinka pitkä postaus! Paljon kivoja kuvia :) Hassua, kun nyt vasta tajusin, että sähän olet se Gina Tricotin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha joo :D En jaksanut tehdä osissa joten tuli tälläkertaa tämmöinen pitempi :D
      Olen gina tricotin kanssa?? :D Tarkotit varmaan että olen töissä siellä? :)

      Poista
  3. Kivoja kuvia :) Me oltiin joskus matkailuluokan kanssa tutustumassa tuolla kylpylässä, harmi kun ei päästy kanssa polskimaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emmi :) Voi ei!! Teidän olis ehdottomasti pitäny päästä, siellä oli niin kivaa! =)

      Poista
  4. Ihana postaus!! :) Tuo kuva susta rannalla surffilaudan kans on aivan liian makee :D

    VastaaPoista
  5. Kiitos Anni! :) Haha joo no kuva saattaa olla makee mutta mun meno tolla laudalla oli yhtä kaaosta!! Kaaduin aika pashasti ja loukkasin jalan.. :D

    VastaaPoista
  6. Vau, sä ja Garo ootte todella kauniita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! :)

      Osaatko sanoa, miksi Pärnussa (ja kenties muuallakin Virossa?) on maalattu niin paljon norsuja asfalttiin? Onko niillä joku syvällinenkin merkitys? :D

      Poista
    2. Mietin itsekkin ihan samaa kun olin Pärnussa :D En ole kyllä muualla eestissä norsuihin törmännyt.. pärnun rannalla on suuri norsu liukumäki, ehkä katutaide on lähtöisin siitä? Tai ehkä se liittyy jotenkin Pärnun historiaan? En oikein osaa sanoa, kannattaa googlaa toi :)

      Poista
  7. heiiiii eikö sun pitänyt mennä malagaa ? hehkutit niin paljon sitä reissua. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pitihän meidän, otettiin vapaat töistä ja lentolippuja oltiin jo varaamassa kun meille tuli Villemin kanssa ero.. Joten se reissu jäi sitten siihen. Yritetään sitä Malagaa uudestaan joku toinen kerta ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :) <3

Hae tästä blogista